UPOZORNENIE POLICAJNÉHO ZBORU

Menü:

  • Tanévkezdés !

    Tanévkezdés !

    Az Osztényi Leander Alapiskola és Óvoda igazgatósága értesíti a szülőket, hogy a 2022/2023-as tanév ünnepélyes megnyitója 2022. szeptember 5-én /hétfőn/, 8.00 órai kezdettel lesz.

     Ezen a napon a napközi és az iskolakonyha nem működik.

  • PISLÁKOLÓ MÉCSES VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ, VALAMINT VERSKLIP-KÉSZÍTÖ VERSENY

    A PISLÁKOLÓ MÉCSES VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VALAMINT VERSKLIP-KÉSZÍTÖ VERSENYEN Papp Beatrix Xénia ezüst, Karvai Damiana bronz, Oláh Evelyn bronz, Bogdán Zoé ezüst, Krupa Kornélia bronz, Mészáros Ádám ezüst besorolást ért el. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítőknek !

  • tanulmányi kirándulás Léván - Atlantis Center + Barsi Csillagvizsgáló

  • GYEREKNAP 2022

  • Gyermeknapi meglepetés

  • Iskolánk a FACEBOOK-on

  • Petőfi - Tompa Országos Seregszemle

    Az idén először megrendezésre kerülő vers és prózamondó versenyen iskolánkból négy tanuló vett részt. Ezüst besorolást ért el Bogdán Zoé második osztályos tanuló. Bronz besorolást értek el: Krupa Kornélia (3.o.), Mészáros Ádám (3.o.) és Karvai Damiana (4.o.). Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítőknek !

  • Ünnepi műsor - MÁRCIUS 15.

    Ünnepi műsor -  MÁRCIUS 15.
  • Tavaszi szünet

    Tavaszi szünet

    2022. február 28.- március 4.

    A tanítás március 7- én, hétfőn kezdődik.

  • SPOLU MÚDREJŠÍ 3

    Program doučovania "SPOLU MÚDREJŠÍ 3"

  • Sajtóközlemény

     
    A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága szakmai irányításával működő „Szülőföldön magyarul” program keretében a tavalyi, 2020/2021-es tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást igénylő érintetteket, hogy megkezdődik a támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára. 
    Az 1. körben azok az érintettek kapják meg a támogatást, akik hiánytalanul nyújtották be a pályázatot. A további kört azok képezik majd, akiknek adatlapja hiánypótlásra szorult.
    A megítélt támogatás összege személyenként: 61 EUR.
    A támogatás kifizetése 2022. január 31-én kezdődik meg.
    A kifizetések a Československá obchodná banka, a. s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra. 
     SZMPSZ
     BGA Felvidék

  • Angol nyelvi olimpia - járási forduló

    Iskolánk két tanulója részt vett az angol nyelvű olimpia járás online fordulójában.
    Kulina Melissa (5.osztály)az 1A kategóriában, Tóth Bálint (9.osztály) az 1B kategóriában képviselte az iskolánkat . Mindkettőjüknek gratulálunk az elért teljesítményükhöz, Melissa az 5. helyet, Bálint a 13. helyet szerezte meg. Gratulálunk.

  • Értesítés !

    Az Osztényi Leander Alapiskola és Óvoda igazgatósága értesíti a szülőket és a diákokat,

    hogy

    a tanítás 2022. január 24.-én, hétfőn az ÖSSZES OSZTÁLYBAN FOLYTATÓDIK.

     

    Várjuk diákjainkat !

  • Poučenie pre osoby v karanténe

     Povinnosť karantény SA NEVZŤAHUJE NA OSOBY, ktoré sú plne očkované alebo prekonali ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami a zároveň sa u nich nevyskytujú klinické príznaky ochorenia.

    Dodržiavanie karantény SA NETÝKA OSTATNÝCH OSÔB žijúcich v spoločnej domácnosti s osobami z uvedeného zariadenia pre deti a mládež, ktorým bola nariadená karanténa.

    V prípade záujmu o RT PCR test na ochorenie COVID-19 je možné požiadať o termín prostredníctvom ošetrujúceho lekára alebo objednaním cez stránku korona.gov.sk prostredníctvom formulára: https://covidforms.nczisk.sk/covid-19-patient-form_pcr.php. Do poznámky je potrebné uviesť kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 a dátum posledného kontaktu s touto osobou.

    Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 podľa § 59b zák. č. 355/2007 Z. z. vydal Vyhlášku č. 252/2021 V. v. SR Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 (ďalej len vyhl. č. 252/2021), ktorou nariadil podľa § 12 ods. 2 písm. c) a f) zákona opatrenia pri ohrození verejného zdravia.

    Podľa § 3 ods. 1 vyhl. č. 252/2021 všetkým osobám, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, počas obdobia dvoch dní predo dňom odberu vzorky biologického materiálu tejto osobe alebo dvoch dní pred objavením sa prvých klinických príznakoch ochorenia u tejto osoby do skončenia jej izolácie podľa § 2, sa podľa § 12 ods. 2 písm. f) zákona nariaďuje karanténa v domácom prostredí alebo v karanténnom ubytovacom zariadení.

    Podľa § 1 ods. 2 písm. h) vyhl. č. 252/2021 úzky kontakt je kontakt osoby s osobou pozitívnou na ochorenie, ak pri tomto kontakte: 1. boli osoby v priamom fyzickom kontakte, 2. boli osoby od seba vo vzdialenosti menšej ako 2 metre dlhšie ako 15 minút, 3. osoby boli v interiérovom alebo inak uzatvorenom priestore dlhšie ako 15 minút, 4. osoby cestovali spoločne dopravným prostriedkom dlhšie ako 15 minút, alebo 5. osoby nemali prekryté horné dýchacie cesty a osoba pozitívna na ochorenie kašľala alebo inak šírila infekčné výlučky.

    Ďalej podľa § 3 ods. 2 vyhl. č. 252/2021 povinnosť karantény podľa ods. 1 sa nevzťahuje na osobu, ktorá:

     a) je najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou,

     b) je najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou, alebo

     c) je najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19 alebo

    d) prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami, a nevyskytujú sa u nej klinické príznaky ochorenia.

     

    Podľa ustanovenia § 3 ods. 4 vyhl. č. 252/2021 sa karanténa podľa ods. 1 končí: a) v prípade, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia a výsledok RT-PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie je negatívny, uplynutím doby 7 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie, b) ak u osoby v karanténe nebol vykonaný test a počas doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia, uplynutím doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie, c) v prípade, ak sa u osoby v karanténe vyskytne akýkoľvek z klinických príznakov ochorenia počas doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie, momentom, kedy posúdi osobu v karanténe jej všeobecný lekár, ako spôsobilú ukončiť karanténu.

    Ďalej podľa § 3 ods. 6 vyhl. č. 252/2021 osoba v izolácii - osoba, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie počas obdobia podľa odseku 1 je povinná v súlade s § 51 ods. 1 písm. a) a d) zák. č. 355/2007 Z. z.:

    a) dodržiavať karanténu,

     b) zdržiavať sa počas karantény iba v mieste karantény,

    c) zamedziť fyzickému kontaktu s inými osobami,

    d) dodržiavať prísnu hygienu rúk a povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest,

     e) dodržiavať zákaz stretávania sa s inými osobami, okrem osôb, ktoré spolu s ňou bývajú počas jej karantény v mieste, kde vykonáva karanténu,

     f) v prípade potreby nevyhnutného poskytovania zdravotnej starostlivosti bezodkladne informovať o svojej karanténe poskytovateľa zdravotnej starostlivosti,

     g) denne sledovať svoj zdravotný stav, predovšetkým výskyt klinických príznakov ochorenia a v prípade výskytu akéhokoľvek z klinických príznakov ochorenia bezodkladne kontaktovať svojho všeobecného lekára,

    h) denne merať a zaznamenávať svoju telesnú teplotu,

     i) O SVOJEJ KARANTÉNE BEZODKLADNE INFORMOVAŤ telefonicky, e-mailom alebo krátkou textovou správou (SMS) SVOJHO VŠEOBECNÉHO LEKÁRA,

     j) ak tak určí všeobecný lekár, podstúpiť diagnostiku ochorenia COVID-19 najskôr po piatich dňoch od úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie,

    k) pri opustení miesta karantény v nevyhnutných prípadoch podľa ods. 7 musí mať horné dýchacie cesty prekryté respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu alebo s jeho prekrytím chirurgickým rúškom a dodržiavať hygienu rúk.

     

    Podľa § 3 ods. 7 vyhl. č. 252/2021 miesto karantény môže osoba v karanténe opustiť iba na nevyhnutný čas spojený s:

    a) nevyhnutným poskytnutím zdravotnej starostlivosti osobe v karanténe,

    b) odberom vzorky biologického materiálu osobe v karanténe v súvislosti s diagnostikou ochorenia COVID-19,

    c) nákupom na zabezpečenie nevyhnutných životných potrieb, ak ho osoba v karanténe nevie zabezpečiť prostredníctvom inej osoby; osoba v karanténe je pri zabezpečovaní nevyhnutných životných potrieb povinná mať horné dýchacie cesty prekryté respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu alebo s jeho prekrytím chirurgickým rúškom, dodržiavať hygienu rúk,

    d) účasťou na pohrebnom obrade zosnulej blízkej osoby, ak osoba v karanténe nemá žiadne klinické príznaky ochorenia; osoba v karanténe je počas účasti na pohrebnom obrade povinná dodržiavať odstup najmenej 2 metre od ostatných účastníkov obradu, horné dýchacie cesty musí mať prekryté respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu alebo s jeho prekrytím chirurgickým rúškom a dodržiavať hygienu rúk.

     

    Ďalej je podľa § 3 ods. 8 vyhl. č. 252/2021 platí, že ak ide o maloletého, zodpovedá za plnenie povinností podľa odseku 1 a 6 zákonný zástupca dieťaťa alebo osoba vykonávajúca náhradnú osobnú starostlivosť, pestúnsku starostlivosť, alebo ústavnú starostlivosť

     

     

  • 2022

    2022

    Aranyosi Ervin: Évnyitó vers

    Legyen ez az új év egy új lehetőség!

    Engedd, hogy vágyaid tartalommal töltsék!

    Legyen benne öröm, mosoly, jó egészség!

    Kívánj csak merészet, s ne törjön le kétség!

    Kívánom, hogy mindig legyen elég pénzed!

    Pont annyi, ami kell, hogy céljaid elérjed!

    Soha ne legyen több, ne okozzon gondot!

    Mindig dicsőséggel hagyd el a porondot!

    Kívánom, hogy mától teljesüljön álmod,szíved óhajára változzon világod!

    És ami még fontos, sose félj szeretni,próbálj mindenkivel emberséges lenni!

    Aki értékeli, szívesen fogadja,s hidd el nem tartja meg, Ő is tovább adja.

    Jusson mosoly bőven, az új esztendőben,tartson meg az Isten mindig jó erőben!

  • Karácsonyi szünet

    Az oktatás 2022. január 10.-én kezdődik.

  • Ho - ho - hó

  • Kossányi Vers és Prózamondó Verseny

    Kossányi Vers és Prózamondó Verseny

    Alsó tagozatos tanulóink online résztvevői voltak a KOSSÁNYI JÓZSEF VERS ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENYNEK. Nagy Scarlet (3.o.) és Mészáros Ádám (3.o) vers kategóriában ezüst besorolást szereztek. Oláh Evelyn (2.o.) és Bogdán Zoé (2.o) ugyanebben a kategóriában bronz besorolást értek el. Prózában Krupa Kornélia (3.o.) bronzsávos lett.  11 iskola 105 tanulója vett részt a versenyen melynek zsűrije Lutter Imre a Magyar versmondók Egyesületének elnöke, Szabó Viktor, a Komáromi Jókai Színház színművésze, Gál Réka Ágota és Bukovszky Orsoly - a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói voltak.

    Mindenkinek gratulálunk és köszönjük a tanulók és a felkészítők munkáját !

  • Hol volt, hol nem volt képzőművészeti verseny a mesefesztivál keretében

    Iskolánk tanulói sikeresen szerepeltek a Hol volt, hol nem volt képzőművészeti versenyen. A II. kategóriában Simcsik Patrik 2.osztályos tanuló az 1.helyet, Kulina Elizabeth Krisztina (1. osztály) pedig a 2. helyet szerezte meg.

    A III. kategóriában Mészáros Ádám (3.o.) a 2. lett.

oldal: